Tòfona negra

 

La tòfona negra és un dels fongs més apreciats i valorats gastronòmicament a nivell mundial, amb una aroma molt agradable, penetrant i intens, sent considerada el diamant negre de la cuina.

 

La tòfona negra (Tuber melanosporum), és un bolet que viu soterrat, associat a les arrels d’arbres forestals formant micorrizes.

 

Es tracta d’un fong que es troba sota terra i que posseeix un aspecte exterior fosc tirant a negre, de superfície berrugosa. La gleva o carn és consistent i de color negre porpra. Presenta nombroses venes fines, molt ramificades i, de color blanc que recorren tota la polpa.

 

La tòfona negra sol ser molt olorosa perquè certs animals al menjar dispersin les espores. Aquest aroma també és molt apreciat per l’home i reconegut pels gossos, els quals poden ser ensinistrats per recol·lectar-les.

 

És bastant complicat definir el seu sabor sense haver-la provat. Els especialistes asseguren que no hi ha una tòfona igual a aquesta.

 

Principals factors influents són: hàbitat, clima i quantitat de pluja caiguda durant el seu desenvolupament. Característiques que es compleixen perfectament al nostre territori.

 

El període de recol·lecció comença el 15 de novembre i finalitza del 15 de març.

Tòfona Mas Font · Barri del raval, s/n · 17150 Sant Gregori Tel.: 639 333 301 info@tofonamasfont.com Avís legal Política de cookies
Danzai Software